Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и Министерството на

...
Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и Министерството на
Коментари Харесай

България и Украйна подписват меморандум за сътрудничество

Меморандум за намерение между Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна одобри Министерският съвет. Предстои той да бъде подписан от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Меморандумът очертава широк кръг от области за двустранно съдействие в областта на отбраната - научно и софтуерно съдействие, развиване на военното обучение и просвета, продан на опит в подготовката и потреблението на въоръжените сили, създаване на информационни, осведомителни, навигационни и сензорни системи, военна медицина и други области от съвместен интерес.
-->
Подписването на Меморандума ще бъде знак за готовността на българската страна за засилване на съдействието за развиване на качествата на Украйна за отбрана и подсилване на устойчивостта й и за повишаване на оперативната ѝ съгласуемост с НАТО.

Документът е в сходство с признатата от 49-ото Народно заседание на 6 юли 2023 година Декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО.

Подписването на Споразумението не поражда правни отговорности за страните и не допуска разходването на спомагателни финансови средства от държавния бюджет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР